Korppi | Raven | Corvus corax

A bearer of bad omens, or companion in worry and sorrow? Raven, who lives in the deep primeval forests, has an ambiguous nature in Finnish mythology. Raven brings death, but can also help bear your sorrows and sadness. Raven is the helper-spirit of the shaman, and with its human traits and intelligence, acts alongside humans and offers support in times of trouble.

Mustanpuhuva pahojen enteiden lintu vai huolien ja surujen poiskantaja? Syvissä aarnio-metsissä asustava korppi kuuluu niihin suomalaisen kansantarujen eläimiin, jolla on kovin kahtalainen maine. Korppi on kuoleman tuoja mutta myös murheen ja ikävän pois viejä, shamaanin apuhenki, joka inhimillisine piirteineen ja älykkäine olemuksineen toimii ihmisen rinnalla ja tukena vaikeissa tilanteissa.

Check out the Sauna Animals products in our collaboration shop with Pesula Fiskars!